Aγαπητέ "επισκέπτη" / "επισκέπτρια"

Είμαι ο Τζαρίδης Γιώργος, ιδιοκτήτης της επιχείρησης εμπορίας ποτών "ΤΖΑΡΙΔΗ".
Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1890 στην Κωνσταντινούπολη, και λειτουργούσε σαν ποτοποιία.

Το 1931 ο ιδρυτής της και παππούς μου Γιώργος Τζαρίδης, η σύζυγός του Όλγα και τα παιδιά τους Θεόφιλος και Αλέξανδρος μετακόμισαν στην Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας και τις δραστηριότητες της ποτοποιίας. Η επιχείρηση εγκαταστάθηκε αρχικά στην γωνία των οδών Ευζώνων & Θ.Χαρίση και ένα χρόνο αργότερα σε ιδιόκτητο χώρο στην οδό Περδίκκα.

Σ
ε σύντομο χρονικό διάστημα τα προϊόντα που παρήγαγε η ποτοποιία κέρδισαν την προτίμηση των καταναλωτών της εποχής εκείνης. Ήταν η εποχή του "χύμα"!

ΧΥΜΑ ΟΥΖΟ

ΧΥΜΑ ΡΕΤΣΙΝΑΦτιαγμένα με μεράκι από τον ιδιοκτήτη της ποτοποιίας! Μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο στην επιχείρηση συμμετέχουν ενεργά ο Θεόφιλος και ο πατέρας μου Αλέξανδρος.
Η δυναμική πορεία της εταιρείας συνεχίζεται. Στην παραγωγή προστίθενται το ΧΥΜΑ ΛΙΚΕΡ και το ΧΥΜΑ ΜΠΡΑΝΤΥ.


Το 101 της οδού Περδίκκα, τότε, ήτάν σημείο αναφοράς της περιοχής. Εδώ συναντιόντουσαν οι μερακλήδες και αφού γευόντουσαν τα ποτά, αγόραζαν για το οικογενειακό η φιλικό τραπέζι.


Περίπου το 1950 ξεκινά η εμφιάλωση των παραγομένων προϊόντων και η εμπορία τους στην Θεσσαλονίκη και στους γύρω νομούς. Στην διανομή προστίθενται η μπύρα και τα αναψυκτικά. Η διανομή γίνεται με φορτηγό της εταιρείας.Στις παιδικές μου αναμνήσεις είναι καταχωρημένες αμέτρητες εικόνες από της δραστηριότητες της επιχείρησης. Ο ερχομός της μουστιάς μέσα σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια, πάνω σε μακριά κάρα ήταν το γεγονός του φθινοπώρου. Τις μυρωδιές του μούστου και των αρωμάτων των λικέρ ακόμη τις νοιώθω.

ΡΕΤΣΙΝΑ "ΑΦΡΟ" ΤΖΑΡΙΔΗ

ΜΠΡΑΝΤΥ ΤΖΑΡΙΔΗ

ΛΙΚΕΡ ΤΖΑΡΙΔΗ

ΒΕΡΜΟΥΤ ΤΖΑΡΙΔΗ


 

Ο σεισμός του '78 καταστρέφει την έδρα της εταιρίας, τα δύο αδέλφια χωρίζουν τις δραστηριότητες τους ακυρώνοντας την παραγωγή. Ασχολούνται μόνο με την εμπορία ποτών.

Το 1980,στην ηλικία των 22 ετών συμμετέχω στην επιχείρηση εμπορίας ποτών "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΑΡΙΔΗΣ".

Το 1990 επανερχόμαστε στο, νεοανεγερθέν πια, κτίριο της οδού Περδίκκα. Στο πέρασμα των χρόνων η επιμονή μας στην ποιότητα μας δικαιώνει.


Δημιουργούνται 2 τμήματα:

Τμήμα λιανικής πώλησης

Τμήμα χονδρικής πώλησης

Από το πρώτο τμήμα εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πελατών μας για κατανάλωση στο σπίτι. Επίσης έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν τα δώρα (καλάθια και συσκευασίες) που θέλουν χαρίσουν. Έχουμε δυνατότητα παράδοσης.

Από το δεύτερο τμήμα εξυπηρετούνται εστιατόρια, bar, cafe bar, mini market κλπ. Η διανομή γίνεται με 2 φορτηγά από εξειδικευμένο προσωπικό. Η απεριόριστη ποικιλία ειδών, η διαρκής παρακαταθήκη, η γρήγορη εξυπηρέτηση, οι προσιτές τιμές είναι τα χαρακτηριστικά που κατατάσσουν την επιχείρηση "ΤΖΑΡΙΔΗ" στις πρώτες θέσεις του πίνακα των επιχειρήσεων του κλάδου.Συνεργάζομαι αποκλειστικά και μόνο με τους παραγωγούς και τους διαπιστευμένους εισαγωγείς ποτών.

Από το 1987 η επιχείρηση μου είναι μέλος του ΟΠΖΑ. Του μοναδικού συνεταιρισμού εμπόρων ποτών της Ευρώπης. Η προμήθεια των ποτών από τον ΟΠΖΑ εγγυάται την γνησιότητα και αυθεντικότητά τους, προς όφελος του καταναλωτή.


Πάνω απ' όλα λοιπόν με ενδιαφέρει η ποιότητα !

Ποιότητα στις προτάσεις συνεργασίας !

Ποιότητα στην εξυπηρέτηση !

Ποιότητα στις συσκευασίες !Μ
ε γνώμονα λοιπόν τα παραπάνω, διάλεξα να σάς παρουσιάσω την επιχείρηση "ΤΖΑΡΙΔΗ" -μέσα από διαδίκτυο-με μία επιστολή. Πιστεύω ότι μ' αυτόν τον τρόπο η επικοινωνία μας ίσως αποκτήσει πιο προσωπικό χαρακτήρα. Μέσα απ' αυτήν την επικοινωνία, θα προσπαθήσω να σας δώσω πληροφορίες για:
 

Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζεται στοιχεία για το ποτό της αρεσκείας σας η για τα ποτά πού σερβίρεται στους πελάτες σας.

Και να θυμάστε...
"Πάν μέτρον άριστον !" Ειδικά στο ποτό !